خاطرات کلاس من/امواج جامعه
کلاس ششم سوال و مشکلات اجتماعی و....
افزایش مهارتهای فردی برای دانش آموزان درتابستانفراگیری مهارتهای اجتماعی کودکان امروز؛ تضمینی برای آیندهای موفق. یکی از مسائلی که در مقطع ابتدایی و دیگر مقاطع تحصیلی از اهمیت زیادی بر خوردار میباشد، داشتن مهارتهای فردی و اجتماعی دانش آموزان است. مهارتهای فردی آموختن ارتباط میان فردی موثربین نوجوانان باهمسن و سالان است که منجربه مهارتهای اجتماعی میشود. مهارتهای اجتماعی به مجموعه رفتارهای فراگرفته قابل قبولی گفته میشود که فرد را قادر میسازد با دیگران ارتباطی موثر داشته و از عکس العمل های نا معقول اجتماعی خودداری کند.
![]() مشکلات کودکان در مهارتهای اجتماعی غالبا به این دلیل است که کودکان نمیدانند در موقعیتهای خاص اجتماعی چه کاری انجام دهند؟ یکی از دلایل اصلی که سبب میشود کودکان خاصی محبوبیت نداشته باشند اینست که آنان مهارتهای اجتماعی مناسبی که میتواند آنها را دوست داشتنی جلوه دهند، ندارند. این کودکان در یک وضعیت دو سویه گرفتارند. از طرفی، دانش آموزان بی دقت فرصتی برای تمرین مهارت اجتماعی نمییابند و از طرف دیگر آنهایی که در مهارتهای اجتماعی ضعیف هستند قادر به برقراری دوستی نیستند.
از آنجا که مهارتهای فردی، روشی برای بهبود مهارتهای اجتماعی دانش آموزان است، خانوادهها نقش بسزایی در مدیریت اوقات فراغت پنهان دانش آموزان دارندو با مشارکت پدرومادرها در طرح اوقات فراغت دانش آموزان، مدیریت این ایام هدفمندتر خواهد شد. والدین میتوانند درتابستان که کودکان ازاوقات فراغت بهره میبرند بابرنامه ریزی صحیح فرزندانشان را جهت غلبه بر این مشکلات آموزش دهند تاسبب مهارت آموزی آنان گردد.
بسیاری از محققان معتقدند که مهارتهای اجتماعی آموختنی هستند، زیرا کودکانی که در محیطهای نامناسب و نا معقول زندگی میکنند قادر به برقراری ارتباط صحیح نمیباشند و باعث میشود در بین دیگران محبوبیت نداشته ونهایتا مهارت اجتماعی رافرانمی گیرند. چنین اشخاصی درجوانی وبزرگسالی ازاجتماع وکارآموزی دورمی شوند وحتی در فراگیری شغل مناسب وتشکیل خانواده نیز ناتوان میمانند! نهایتا خانوادهها برای تامین آسایش آینده فرزندان بایدازامروزبرنامه ریزی نمایند. ازامروزمهارتهای فردی واجتماعی رابه آنان بیاموزند تا فرزندان آیندهی کاری وخانوادگی تضمین شدهای داشته باشند.
در تعریف مهارت اجتماعی، ویژگیهای ذیل مورد قبول اکثر محققان میباشد:
نوجوانی که به لحاظ اجتماعی مهارت دارد قادر است رفتارهای مختلف و مناسبی باهمسن وسالان وافراد اجتماع داشته باشد. این تواناییهای اجتماعی در قالب عملکرد رفتاری پی ریزی میشود و این نکته یکی از ویژگیهای بارز ارتباط اجتماعی ماهرانه است. توصیه ما به خانوادهها اینست که اگرتاامروزبه تاثیر آموزش مهارتهای فردی واجتماعی درباره فرزندانشان نیاندیشیده اند بامطالعه کتب مختلف دراین باره ومشاوره باکارشناسان؛ این امرمهم را ازهمین تابستان پیگیری نمایند. مرکز یادگیری سایت تبیانمرتضی عرفانیاننوشته شده توسط سعید قربانی | لینک ثابت | آرشیو نظرات
تقویت مهارتهای اجتماعی بچهها در تابستان یکشنبه بیست و نهم دی 1392 19:22
تقویت مهارتهای اجتماعی بچهها در تابستان![]() کودکان همه یکسان نیستند. بعضی از آن ها اوقات فراغت خویش را در طول تابستان به بازی و فعالیت با دوستان خود در بیرون از خانه میپردازند، متأسفانه بعضی دیگر در برقراری ارتباط با بچههای دیگر با مشکل مواجه هستند و در نتیجه با فرا رسیدن فصل پائیز و سال تحصیلی جدید دوستان بسیار کمی دارند. برای آن ها فصل تابستان بسیار طولانی و کسل کننده است.
البته شما میتوانید از فرصت تابستان بهخوبی استفاده کنید و زمینه را برای برقراری ارتباط با دیگر بچهها در فرزند خود ایجاد کنید. فرِد فرانکل استاد روانپزشکی و علوم رفتاری در دانشگاه کالیفرنیا، میگوید : «تابستان یک فرصت طلایی است.» ریشهیابی مشکلخانم لوسی فاکس پزشك سلامت روان در این باره میگوید که نخستین گام، پیدا کردن خاستگاه مشکل فرزندتان است. او که در کارولینای شمالی در آژانس رشد عاطفی کودکان مشغول به کار است به والدین توصیه میکند که به دقت رابطه میان فرزند خود و دیگر بچهها را رصد کرده و نقاط ضعف آن ها را مورد توجه قرار دهند. خانم فاکس میگوید: والدینی که با فرزندان خود رابطه مثبت و راحتی دارند به راحتی میتوانند با کوچولوهای خود در رابطه با مشکلات و ترسهایی که آن ها در برقراری ارتباط با دیگر بچهها مواجه هستند، صحبت کنند.
فرانکل نویسنده کتاب «دوستان همیشگی: چگونه والدین میتوانند به فرزندان خود در زمینه پیدا کردن و نگه داشتن دوستان خوب کمک کنند»، میگوید: با وجود آنکه همه بچهها دارای ویژگیهای متفاوتی هستند، اما بهطور کلی بچههایی که با دیگران راحت نیستند به دو دسته تقسیم میشوند:
بعضی از بچهها بیش از حد خشن هستند، به گونهای دیگران را از خود میرانند. اگر به عنوان مثال گروهی از بچهها درحال فوتبال بازی کردن باشند «آن ها بدون تعارف و با پررویی وارد بازی میشوند و سپس شروع میکنند به گرفتن ایراد دیگر بچهها در بازی.» پدر و مادر مراقب در این گونه شرایط فرزند خود را کنار میکشند و به او میگویند که بیرون ماندن از بازی برای مدتی محدود طبیعی است، او را راهنمایی میکنند و به او پیشنهاد میکنند به تیمی ملحق شود که به کمک او نیاز دارد. ![]() فرانکل همچنین اعتقاد دارد والدین میتوانند دوستان فرزند خود را به خانه دعوت کنند و تدارک یک قرار ملاقات را بدهند. در صورتی که فرزند آن ها میزبان خوبی نیست آن ها باید با او درباره روشهای مختلف مهمان نوازی صحبت کنند.
گروه دیگری از بچهها هستند که خجالت میکشند با هم سن و سالهای خود بازی کنند و یا نزدیک آن ها شوند. این ترس هنگام برخورد با افراد آشنا در فرزند شما دیده نمی شود. فرانکل میگوید برای کمک به کودکان خجالتی میتوان آن ها را به همراه دیگر دوستان به پارک و محلهای عمومی برد، سپس از کودک خجالتی خود بخواهید که دیگران را دعوت به بازی کند و شاید آن ها این کار را بکنند.
پیدا کردن دوستبهعنوان والدین شما چگونه میتوانید فرزند خود را در جهت پیدا کردن دوستهای جدید در سال تحصیلی که در پیش رو ست، آماده کنید؟ کارشناسان به شش مورد اشاره میکنند:
ناتالی اِلمن مۆسس مرکز برگزاری اجلاس در زمینه یادگیری در نیوجرسی میگوید اردوهایی که با اهداف خاص و بر اساس علایق برگزار میشوند، ارتباطی طبیعی میان فرزند شما و هم اردوییهای او برقرار میکنند. «آن ها با بچههایی که با هم نقاط مشترک دارند فعالیتی را انجام میدهند که دوستش دارند.»
پدر و مادر عزیز ممکن است در حال حاضر فرزند شما دوستان چندانی نداشته باشد، اما این امر نباید همیشگی باشد. روزهای بلند تابستان فرصت بی نظیری است برای تقویت مهارتهای اجتماعی فرزندانتان. از آن استفاده کنید چراکه یادمان باشد مدرسه خانه دوم فرزندان ماست و دانش آموزان مصداق نمونه کوچکی از یک جامعه می باشند. منبع : دانش نامه روان شناسی و علوم تربیتی مرکز یادگیری سایت تبیان نظرات شما عزیزان: جمعه 5 ارديبهشت 1393برچسب:, :: 19:13 :: نويسنده : ز-میریان
آخرین مطالب پيوندها نويسندگان |
||
![]() |